تحولات لبنان و فلسطین

حجت الاسلام بهشتی: پیامبر(ص) به هنگام فراهم شدن اسباب حکومت اسلامی، قبل از هر کار، سراغ ساختن مسجد می روند، زیرا جامعه نوپای اسلامی مرکز اجتماعی لازم داشت، تت مرکز خودسازی و تربیت نفوس مسلمین و ستاد لشکر اسلام شود.

پیامبر(ص) نهضت توحیدی و عدالت‌خواهی را از مسجد آغاز کرد

حجت الاسلام «سید جواد بهشتی»، با اشاره به اینکه پیامبر(ص) سبک زندگی جدیدی را بنا نمودند، گفت: پیامبرگرامی اسلام(ص) با محوریت مسجد مجتمعی را بنا نهادند که حلقه های تربیتی، آموزشی، علمی حول محور این مکان مقدس شکل گرفت.

کارشناس مذهبی رسانه ملی با اشاره به اینکه نهضت توحیدی، تعلیم و تربیت انسان و عدالت‌خواهی برای بشر از مسجد در دوران پیامبر(ص) شکل گرفت، بیان کرد: پیامبر(ص) پس از ورود به مدینه قبل از هر چیز اقدام  به تشکیل حکومت نمود. ایشان برای فراهم شدن اسباب حکومت اسلامی، قبل از هرکار، سراغ ساختن مسجد می روند، زیرا جامعه نوپای اسلامی مرکز اجتماعی لازم داشت، تا ضمن اینکه دانشگاه بزرگ اسلام باشد، مرکز خودسازی، تربیت نفوس مسلمین، ستاد لشکر اسلام، دادگاه، مرکز قضاوت،   ساماندهی و سازماندهی تشکیلات اسلام شود، به همین جهت این پایگاه اثرگذار را بنا نهادند.

وی ابراز کرد: با تاسیس این پایگاه اثربخش، تعاملات مردم، رفت و آمدها و استعدادها شکوفا و کمک های مومنانه، حل اختلافات با مشاوره های مسجد پشتیبانی می شد و صلح، جنگ، خانواده، اقتصاد، تفریح، سرگرمی کودکان با محوریت این پایگاه اثربخش مورد توجه قرار می گرفت و همه در کنار هم در مسیر خدا حرکت می کردند و به معنای واقعی مسجد در نگاه پیامبر(ص) دروازه ورود به حکومت دینی بوده است.

مسجد پایگاه علم آموزی شود

این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه پیامبر(ص) به علم آموزی در مساجد اهتمام داشت، گفت: این به معنا است که در عصر کنونی هم باید خانه های خدا پایگاه علم آموزی و دانش اندوزی شوند. اهمیت علم آموزی در مسجد به قدری با ارزش است که امام رضا(ع) فرمودند: «کسی که در مسجد رفت و آمد می کند، دانش نو دریافت می کند». بنابراین ضرورت دارد که خانه های خدا مرکز آموزش احکام، دین، علومی که بشرنیاز دارند، باشند. امروزخوشبختانه برخی از مساجد این مزایا را دارند و محل آموزش، پرروش انسان های عابد و عالم هستند و برخی مدال آوران و رتبه های برتر کنکور کشورمان از بچه های مسجد هستند.

 حجت الاسلام بهشتی با اشاره به اینکه کارکردهای مساجد در زمان پیامبر(ص) اکنون باید ترویج یابد، ابراز کرد: مساجد باید مسائل دینی مردم را پاسخ دهند و به موضوعات سیاسی جامعه هم توجه کنند، ضرورت دارد که میزهای خدمت به مساجد منتقل شوند، یعنی مسئولان در مساجد حضور یابند و در آنجا به مشکلات مردم توجه کنند. در زمان کرونا خانه های خدا، یکی از مهمترین پایگاه‌های مقابله با کرونا، محل جمع آوری کمک‌های مومنانه، توزیع مایحتاج نیازمندان بود، این کارکردها باید به صورت دائم حفظ شود. چنین مسجدی همان کارکرد زمان رسول گرامی اسلام(ص) است.

مسجد پایگاه وفاق و همدلی باشد

 این کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه درعصر کنونی مساجد بسیار خوبی برای الگوبرداری وجود دارد که توانسته اند، همه رده های سنی را به مسجد جذب نمایند و پایگاه همدلی، همزبانی، همدردی و همکاری هستند، تصریح کرد: امام جماعت باید رفتار با مردم اعم از کودک تا کهنسال را بداند و دارای مهارت های ارتباطی باشند. امام جماعتی که فعال، خوش رفتار و خوش گفتار باشد، می تواند موجب رونق مسجد شود، از طرفی هیأت امنای مساجد نیز باید رفتار خود را با مردم بازسازی کنند و زمینه حضور همه اقشار مختلف مردم در مساجد را فراهم نمایند، تازمانی که ارکان مسجد در کنار هم تعامل و همکاری با یکدیگر نداشته باشند، مسجد رونق نمی گیرد، بنابراین باید کاری کرد تا نیازهای مختلف مردم در مسجد جامه عمل پوشیده شود و مردم امیدوار به آینده باشند.

منبع: خبرگزاری شبستان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.